MAI MULTĂ GRIJĂ PENTRU SPAȚIILE VERZI

0
43

Autoritățile municipale fac apel la buzoieni să aibă mai multă grijă de spațiile verzi. În mai multe zone din oraș s-au plantat flori ce urmează să înflorească odată cu venirea primăverii, a fost sădit gazon nou în părculețe, însă primarul Constantin Toma spune că este nevoie și de implicarea cetățenilor.

Autoritățile municipiului promit că, în primăvară, orașul va arăta diferit față de anii anteriori. Zeci de mii de bulbi de lalele au fost plantați în toate părculețele și a fost sădit și gazon nou. Însă pe lângă implicarea autorităților, este nevoie și de munca buzoienilor. Aceștia sunt provocați de către municipalitate să îngrijească mai bine spațiile verzi din jurul blocurilor sau chiar din propriile curți.

Pentru ca buzoienii să fie motivați să îngrijească spațiile verzi, municipalitatea va adopta un regulament în care se vor regăsi obligațiile pe care le au persoanele fizice și juridice în îngrijirea oazelor de verdeață.

Pentru că Primăria nu dispune de suficienți angajați pentru întreținerea spațiilor verzi, municipalitatea a decis să ofere gratuit grădinițele din jurul blocurilor către locatari, asociații de proprietari sau firme care au priceperea și timpul necesar pentru a le înfrumuseța.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ