Mai multe clase de învățământ profesional

0
5

Rețeaua școlară reorganizată de cerințele pieței muncii
Inspectoratul Școlar Județean Buzău și-a regândit planul de școlarizare pentru perioada 2023-2024 ținând cont de cerințele angajatorilor. Nu de puține ori Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă atrăgea atenția că mediul de afaceri duce lipsă de specialiști și în același timp, tinerii absolvenți de școli profesionale sunt recrutați direct de pe băncile școlilor. Iar anul 2022 a fost semnul că este nevoie de o schimbare urgentă de mentalitate.
Drept urmare, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar, numărul claselor în învățământul profesional de masă dual propuse a de înființa în anul școlar 2023-2024 a fost triplat.
O atenție deosebită a fost acordată și în ceea ce privește învățământul liceal, profil tehnologic-seral. Clasele au fost stabilite în concordanță cu cerințele de pe piața muncii.
La nivelul județului Buzău, în anul 2023 – 2024, vor funcționa 142 de unități de învățământ cu personalitate juridică, respectiv 138 de unități pentru învățământul de masă completate cu 4 de unități pentru învățământul special, în mediul urban.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ