MAI MULTE INFRACŢIUNI ECONOMICE

0
64

Poliţia buzoiană s-a confruntat, în cursul anului trecu, cu o creştere a numărului de infracţiuni economice Bilanţul de activitate pe anul 2020 arată că, cele mai multe infracţiuni în domeniu au fost cele de înşelăciune și spălare a banilor.
Anul trecut, infracţiunile economice au înregistrat o creștere de aproximativ 12% la nivelul județului Buzău. Din bilanţul activităţii pe anul 2020, al Inspectoratului de Poliţie Judeţean rezultă faptul că activitatea de constatare a faptelor de natură economico-financiară desfăşurată de poliţişti s-a concretizat în 235 de infracțiuni. La acestea s-au adăugat alte 42 de infracţiuni constatate în dosare penale ce au fost declinate de către formaţiunile de profil. Pe tipuri de infracţiuni economico-financiare s-a înregistrat o creştere a numărului de infracţiuni constatate faţă de perioada similară a anului 2019, în ceea ce priveşte infracţiunile de înşelăciune și spălarea banilor. În ceea ce priveşte evaziunea fiscală, au fost înregistrate prejudicii de aproape 6 milioane de lei.

“Analizând activitatea desfăşurată în domeniul evaziunii fiscale, în anul 2020 se observă că efectivele inspectoratului au constatat 58 infracţiuni, cu un prejudiciu cauzat la finalizare de 5.793.000 lei, prejudiciu ce a fost recuperat în proporţie de 44,01%”, se precizează în bilanţul IPJ Buzău .

Contrabanda cu ţigări este un alt capitol la care poliţiştii de la Economic au avut mult de lucru. Pe raza judeţului Buzău piaţa de ţigări provenite din contrabandă este în scădere înregistrându-se mai ales fenomenul de producere ilegală de ţigarete. Cu toate acestea, au fost ridicate în vederea confiscării aproape 60 000 ţigarete şi peste 160 de kilograme de tutun. Totodată, polițiștii de investigarea criminalității economice au instrumentat 6 dosare penale în acest domeniu în care s-au efectuat cercetări împotriva a 8 persoane, din care trei în stare de reţinere urmată de control judiciar.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ