Mai mulţi elevi cu probleme de disciplină

0
114

Abateri disciplinare, în creştere, în rândul elevilor din unităţile de învăţământ buzoiene. Pe lângă absenteismul şcolar, s-au înregistrat şi numeroase cazuri de natură penală în care tinerii au fost implicaţi. Acestea sunt concluziile pe care le-au tras cei din conducerea sistemului de învăţământ buzoian, la finalul anului şcolar.
În cursul anului şcolar care s-a încheiat recent, au fost înregistrate mai multe cazuri de indisciplină în rândul elevilor, faţă de anul anterior. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, creşterea numărului de elevi sancţionaţi din cauza problemelor de disciplină, ar trebui să constituie un semnal de alarmă atât pentru autorităţi, cât şi pentru părinţi.
Actele de indisciplină consemnate de conducerea învăţământului buzoian pornesc de simpul chiul de la ore, până la fapte grave, sancţionate ca infracţiuni.
Toate aceste aspecte negative, constatate în timpul anului şcolar 2018-2019, atât în unităţile de învăţământ, cât şi în afara acestora, s-au aflat şi în atenţia Poliţiei şi Jandarmerie şi au fost combătute printr-un plan comun de acţiuni, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ