MAI MULȚI TURIȘTI ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
109

Buzăul a devenit un adevărat punct de atracție pentru turiști. În  luna august 2017, hotelurile și pensiunile  din  judeţ au  găzduit  un număr de aproape 12 mii de turişti, mai mulţi cu peste 2500 faţă de aceeaşi lună a anului 2016.

Județul Buzău este numit ,,mica Românie” pentru că are toate tipurile de relief. Buzăul se întinde pe aproape tot bazinul hidrografic al râului Buzău care izvorăște din curbura Carpaților. Dispunerea celor trei forme de relief caracterizează județul nostru: la nord se găsesc Munții Buzău, parte din Carpații de Curbură; la sud se găsește câmpia, aparținând Câmpiei Române, iar la mijloc, o regiune de dealuri acoperite cu livezi. Într-o anumită zonă există un lac cunoscut drept lacul de la balastieră unde accesul este interzis, terenul fiind proprietarea privată a unei firme de materiale de construcții. Lacul de aici arată ca o bucățică de deltă cu stufăriș, lebede și rațe. Peisajele de o frumusețe rară îi îndeamnă pe turiști să viziteze tot mai des județul nostru. O dovadă în acest sens stau informațiile oferite de Direcția de Statistică Buzău, pentru luna august 2017.

 Buzăul este considerat județul în care nu te poți plictisi indiferent câte zile stai.

Județul Buzău reprezintă una dintre cele mai fascinante zone din punct de vedere turistic. Aici poți descoperi cele mai neobișnuite atracții turistice, cu peisaje selenare precum cele de la Vulcanii Noroioși sau de la Platoul Meledic ori panorame impresionante cu baraje uriașe sau lacuri fără fund.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ