MAI PUȚINE AJUTOARE DE ÎNCĂLZIRE

0
61

Câteva zeci de lei în plus la pensie sau la salariu și adio ajutor de încălzire. Vorbim despre câteva sute de buzoieni care, în această iarnă, nu vor mai primi subvenții la încălzire. Pensiile și salariile minime au fost majorate, dar plafoanele pentru acordarea acestor beneficii au rămas neschimbate. Așa se face că numărul beneficiarilor aproape s-a înjumătățit.

Odată cu furnizarea căldurii în apartamente, s-a dat startul depunerii cererilor pentru subvenții. Buzoienii care au venituri reduse pot solicita subvenționarea energiei termice, indiferent dacă se încălzesc în sistem centralizat, cu gaze naturale sau cu combustibili solizi. Față de iarna trecută, condițiile care trebuie îndeplinite nu au suferit modificări. Însă anul acesta au fost majorate pensiile și salariul minim pe economie, majorări care îi împiedică acum pe unii dintre buzoieni să mai beneficieze de subvenții. Pentru câteva zeci de lei primite în plus ca venituri, nu se mai încadrează în plafoanele stabilite de lege pentru a beneficia de ajutor de încălzire.

Cea mai mare diferență se înregistrează în cazul beneficiarilor de subvenții pentru energia termică. Pentru  această categorie, numărul cererilor aproape că s-a înjumătățit față de iarna precedentă.

De ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot beneficia familiile şi persoanele singure care se încălzesc în sistem centralizat şi ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 lei, în cazul familiilor, şi de 1.082 lei, pentru persoanele singure.  În cazul consumatorilor care folosesc gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi ori petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depăşească 615 lei. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ