MAI PUȚINE CLASE LA LICEUL DIN PĂTÂRLAGELE! Decizia nemulțumește primarii de pe Valea Buzăului

0
189

O decizie luată de Inspectoratul Scolar Judetean creează nemultumire atat în rândul parintilor cat si in randul mai multor primari de pe Valea Buzăului. Asta pentru că Inspectoratul a decis ca numărul de clase la Liceul Radu Vlădescu din Pătârlagele să fie redus. Primarii spun că multi dintre copii vor abandona scoala după finalizarea gimnaziului pentru că părintii nu îsi vor permite naveta sau cazarea copiilor în municipiul Buzău. De cealaltă parte conducerea ISJ spune că decizia este luată ca urmare a numărului tot mai mic de elevi de la un an la altul.
Decizia de a reduce numărul de clase la Liceul Teoretic Radu Vlădescu din Pătârlagele a fost luată de Inspectoratul Școlar după un recensământ al elevilor care urmează să finalizeze gimnaziul. Șefii învățământului buzoian spun că numărului copiilor a scăzut semnificativ, iar clasele care funcționează în prezent sunt prea multe.
Hotărârea creează însă nemulțumiri în rîndul primarilor localităților de pe Valea Buzăului. Șefii administrațiilor locale sunt de părere că decizia este una nedreaptă și că de fapt s-ar urmări desființarea Liceului din Pătârlagele.
Totodată, primarii consideră că decizia îi va descuraja pe elevii cu posbilități materiale reduse să urmeze 12 clase și vor abandona școala după absolvirea gimnaziului.
Decizia de a desființa clase nu a fost aplicată doar la nivelul Liceului din Pătârlagele. Sunt colegii mari din municipiul Buzău care, începând cu anul școlar viitor, vor funcțioan cu clase mai puține ca urmare a scăderii numărului de elevi.
Primarii mai multor comune, împreună cu cadrele didactice la Liceul Radu Vlădescu și cu un grup de părinți au înaintat un memoriu în care își arată nemulțumirea față de decizia Inspectoratului Școlar, pe care l-au înaintat Ministerului Educației. Aceștia speră ca șefii învățământului de la nivel național să revină asupra acestei hotărâri.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ