MAI PUŢINE INFRACŢIUNI

0
59

Numărul infracţiunilor săvârşite, în judeţul Buzău este în scădere. Datele oficiale ale Poliţiei, indică un trend descendent la majoritatea tipurilor de infracţiuni, iar în ceea ce priveşte faptele penale comise în mediul rural, anul trecut s-a înregistrat cea mai mică valoare din ultimii 6 ani.
Bilanţul Inspectoratului de Poliţie Judeţean pe anul 2018, arată o scădere semnificativă a numărului de infracţiuni comise pe raza judeţului Buzău. Criminalitatea sesizată a scăzut cu aproximativ 3%, acest tip de criminalitate aflându-se într-un trend descendent încă din anul 2013, iar anul trecut a înregistrat cea mai mică valoare din ultimii 6 ani. Infracţionalitatea sesizată contra patrimoniului a înregistrat scăderi de aproximativ 4 % pe fondul scăderii numărului furturilor din locuinţă, furturilor din anexe şi curţi, precum și al furturilor din buzunare. Poliţiştii au remarcat cu ocazia bilanţului pe anul trecut, că lucrurile stau bine şi la ţară, unde s-au comis mai puţine infracţiuni.
În anul 2018, judeţul Buzău a fost ferit de evenimente cu impact asupra comunităţii de natură a tulbura ordinea publică, în care să fie implicați membrii unor grupări infracţionale, mai spun poliţiştii. În ceea ce priveşte celelalte categorii de fapte comise cu violenţă, s-au înregistrat scăderi la majoritatea infracţiunilor, loviri sau alte violenţe și viol, o ușoară creștere fiind înregistrată în ceea ce privește infracțiunile de tâlhărie.
Pentru anul 2019, poliţiştii buzoieni şi-au propus asigurarea unui nivel normal de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului şi siguranţa rutieră. Totodată, vor fi continuate activitățile pe linia combaterii evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ