MAI PUȚINE RECLAMAȚII LA BĂNCI

0
100

Dobânzile și comisioanele practicate de către băncile din România sunt cele mai mari din Europa și – în plus – numărul lor este mai mare aici, decât în alte țări de pe continent. Nu o spunem noi, ci specialiști din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară. Conform acestora, în România întotdeauna băncile au adăugat diverse comisioane pe care nu le practică în țări din Europa de Vest. Tocmai din acest motiv, inspectorii OPC au instituit o comisie de control.  Un lucru imbucurator este ca, la nivelul judetului Buzau, numarul de reclamatii in acest caz a scazut fata de alti ani.

Nu de puține ori, oamenii au reclamat la Protecția Consumatorului unitățile bancare, după ce s-au trezit că le-au fost percepute comisioane care nu erau prevăzute în contracte.

La finele lunii august, la cererea premierul Mihai Tudose, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a publicat pe site-ul instituției, raportul privind sistemul bancar din România. Prin urmare, ANPC a decis să înainteze 46 de acțiuni în instanță privind clauzele abuzive din contractele încheiate între unitățile bancare şi consumatori.

(Dana Sin)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ