MAI PUŢINI ABSOLVENŢI ÎN ŞOMAJ

0
70

Mai puţini absolvenţi de liceu la şomaj. Numărul tinerilor care au terminat o formă de învăţământ preuniversitar, în această vară, înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă a scăzut substanţial. Principala cauză este schimbarea legislaţiei care nu le mai permite să primească ajutor de şomaj imediat după terminarea cursurilor.
Tinerii absolvenţi ai unei forme de învăţământ preuniversitar din Buzău au avut 60 de zile la dispoziţie pentru a se înscrie în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în vederea obţinerii indemnizaţiei de şomaj. Până ieri, când a expirat termenul, mai puţin de 500 de tineri s-au înscris la AJOFM, un număr, considerabil mai mic decât în anii precedenţi.
Diminuarea numărului de solicitanţi de ajutor de şomaj din rândul absolvenţilor se justifică prin modificarea legislaţiei, care nu le mai permite celor intraţi la facultate să încaseze indemnizaţie până la începerea cursurilor.
Un alt fenomen ce se înregistrează la Buzău, în ultimii ani, este exodul tinerilor care termină liceul, către alte ţări, unde îşi au familiile şi unde urmează să lucreze. Cei care s-au înscris, însă în evidenţele AJOFM, uremează să primească, timp o jumătate de an, câte 250 lei pe lună.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ