MAI PUŢINI BUZOIENI IZOLAŢI LA DOMICILIU

0
1477

Situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se menţine relativ stabilă. A crescut, uşor numărul persoanelor intrate în carantină, dar a scăzut, sub 2 000 cel al buzoienilor izolaţi la domiciliu. În continuare, număr de cazuri confirmate cu Covid 19, la nivelul județului Buzău este de 13.
Autorităţile au făcut publice ultimele informaţii cu privire la situaţia epidemiologică, în judeţul Buzău. Astfel, într-un buletin informativ transmis de Prefectură se indică faptul că 536 de persoane se află în carantină, iar 1915 de persoane sunt izolate la domiciliu. Numărul de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău, este de 13, la fel ca în ziua precedentă. Din totalul celor 13 persoane confirmate cu Covid- 19, 8 sunt vindecate.
În continuare, forţele de ordine desfăşoară misiuni specifice stării de urgenţă. 120 de jandarmi au asigurat atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean. Zilnic, 34 de jandarmi sunt în dispozitivele de ordine publică instituite la centrele de carantină de pe raza județului. Au fost executate misiuni pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor Ordonanțelor Militare, fiind aplicate de către jandarmi un număr de 8 amenzi, în valoare totală de 16.500 lei pentru încălcarea prevederilor stabilite în contextul instituirii stării de urgență la nivel național. Totodată, structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1463 de persoane și nu au fost constatate abateri. Însă au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din ordonanţele militare, în valoare totală de peste 588.000 de lei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ