MAI PUȚINI TURIȘTI

0
105

Turismul este într-o continuă scădere. Datele Direcției de Statistică arată că tot mai puţini turişti sosesc în principalele structuri de primire turistică, din județul Buzău. Sărbătorile pascale constituie un bun prilej pentru proprietarii de hoteluri și pensiuni din Buzău de a-și rotunji veniturile. În ultimii ani, însă, așteptările acestora sunt înșelate fiindcă se înregistrează o scădere vizibilă a numărului de turisti, multi români preferând să petreacă Paștele acasă, în familie.
Turismul a înregistrat, anul trecut, creşteri semnificative, la nivel naţional, însă nu şi la Buzău. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, numărul celor care au ales să-și petreacă un final de săptămână sau o vacanță în județul Buzău a fost în scădere față de anii precedenți. Nici măcar în luna decembrie, în perioada Sărbătorilor de iarnă, pensiunile și hotelurile nu și-au ocupat locurile.
Sărbătorile pascale constituie un bun prilej pentru proprietarii de hoteluri și pensiuni din județul Buzău de a-și rotunji veniturile. În ultimii ani, însă, pe lângă scăderea vizibilă a numărului de turiști, nici numărul nopților de cazare nu este prea mare și chiar scade de la an la an. Lipsa unei promovări serioase a obiectivelor turistice din județul Buzău constituie una dintre cauzele numărului tot mai mic al celor care preferă Buzăul ca destinație turistică.
Singurele destinații turistice din județul Buzău care atrag turiști din țară sau chiar din străinătate sunt Vulcanii Noroioși, din comuna Berca, și stațiunea Sărata Monteoru, din comuna Merei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ