MANIFESTĂRI CULTURALE CU TEMATICĂ ISTORICĂ

0
46

Luni, în cadrul Primăriei municipiului Buzău, s-au desfășurat două activități culturale – o conferință și o lansare de carte – cu tematică istorică.
Evenimentul a debutat cu o conferință susținută de profesoara Virginia Mândruță Tănăsescu, din seria „Personalități buzoiene de ieri și de azi”. Aceasta a fost dedicată academicianului Mihail I. Bălănescu. Conferința a adus în atenție povești despre viața lui Mihail Bălănescu, sintetizată față de realizările acestuia. Încă de tânăr, a fost marcat de război și de problemele aduse de acesta. În perioada 1958-1962 a fost deținut politic și acuzat de crimă de uneltire împotriva regimului comunist. Un timp a fost nevoit să ocupe funcția de muncitor necalificat la modernizarea centralei termice de la Grozăvești. Ulterior, a fost președinte al Comisiei permanente pentru protecția mediului și secretar al Comisiei permanente de sănătate și protecția mediului.
Conferința a fost urmată de o lansare de carte. Este vorba despre 6 volume dedicate Buzăului, istoriei și oamenilor lui: „Buzoienii la Centenarul Marii Uniri – anul 2018”, „Buzăul, orașul aviației și parașutismului militar românesc”, „Buzău, monografie urbanistică”, „Istoria de lângă inimă”, „Icarii din Buzău” și „Eroism și modelism la Buzău”. Cărțile întrunesc, în paginile acestora, o istorie plină de evenimente, de eroism și valori ale orașului Buzău, despre istoria aviației și parașutismului militar, despre aspectele multiple ale urbanismului, despre ceea ce a însemnat istoria Buzăului, dar și ceea ce a rămas în urma istoriei acestui oraș, proiecte de însemnătate ale orașului de-a lungul timpului.
Evenimentul a cumulat, atât în cadrul conferinței, cât și a lansării de carte povești ce au adus în prezent puțin din istoria Buzăului, a oamenilor și valorilor care au contribuit la scrierea acesteia.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ