„MARATONUL UNIRII”, LA BUZĂU

0
26

30 de militari, poliţişti şi jandarmi au alergat din faţa sediului Diviziei 2 Infanterie „Getica” până la ieşirea din oraş alături de doi gălăţeni porniţi într-un maraton până la Alba Iulia. „Maratonul Unirii”este un eveniment dedicat Centenarului şi se desfăşoară pe traseul prin care Regimentul 11 Dorobanţi Siret a pătruns în Ardeal şi a înaintat pentru eliberarea pământului românesc.
Miercuri, dimineaţă a avut loc plecarea de la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzău a participanților la Maratonul Unirii în prezența Prefectului Județului, a conducerii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, şi a Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău. Proiectul „Maratonul Unirii” este organizat de către Inspectoratul de Jandarmi „Dunărea de Jos” Galaţi în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi. Evenimentul dorește să marcheze Marea Unire, printr-o acţiune sportivă, de maraton, desfăşurată pe traseul prin care Regimentul 11 Dorobanţi Siret a pătruns în Ardeal şi a înaintat pentru eliberarea pământului românesc. Punctul de plecare pentru maraton a fost pe 17 noiembrie din fața Prefecturii Galaţi iar punctul de final va fi stabilit în Alba Iulia, cu ocazia desfăşurării ceremonialului militar de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire.
„Fruntașul Alexandru Vlasie din cadrul Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei” și plutonierul major Cristian Onofrei din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi vor alerga timp de două săptămâni, pe un traseu care va însuma aproximativ 500 de km, astfel: Galați-Focșani-Buzău-Nehoiu-Crasna-Brașov-Făgăraș-Sibiu-Alba Iulia.În spirit de solidaritate, 30 de militari, polițiști și jandarmi din Buzău au alergat alături de cei doi până la ieșirea din municipiului Buzău.”, au precizat reprezentanţii Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
„Maratonul Unirii” este un proiect iniţiat de Jandarmeria Galaţi, în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Prin acest proiect se încearcă revitalizarea principalelor repere autentice ale istoriei naţionale cât şi promovarea unei vieți sportive, sănătoase şi idea de mişcare. Refacerea traseului Regimentului 11 Dorobanţi Siret Galaţi vine să aducă un omagiu tuturor ofiţerilor, subofiţerilor şi soldaţilor români care s-au jertfit pentru idealul secular, Unirea tuturor provinciilor româneşti.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ