Marcel Ciolacu a facut bilantul activitatii politice a PSD! Primele rezultate pozitive

0
159

Deputatul de Buzau, Marcel Ciolacu, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Buzau a facut un bilanţ al activităţii politice a Partidului Social Democrat, din momentul in care a ajuns la Guvernare. Marcel Ciolacu a vorbit despre performanta economica a guvernarii PSD_ALDE si despre rezultatele aplicarii masurilor promise in campania electorala.
Marcel Ciolacu, deputatul de Buzau, a transmis un comunicat de presa in care a vorbit despre primele rezultate ale aplicarii masurilor promise in campania electorala. Liderul de grup al deputatilor social-democrati a vorbit despre măsurile promise în campania electorală și incluse în programul de guvernare precum majorarea salariului minim, creșterea salariilor din sănătate, educație și administrație, eliminarea celor 102 taxe parafiscale, reducerea TVA de la 20% la 19%, reducerea accizelor cu 18%-20%, eliminarea impozitului pe construcțiile speciale, eliminarea impozitului pe transferul proprietăților cu valoare mai mică de 450.000 lei, eliminarea CASS aplicată tuturor pensiilor. Marcel Ciolacu a mai precizat că o contribuție majoră la performanța economică a țării a avut-o acordarea la timp a subvențiilor în agricultură, de peste 2,2 miliarde euro – cu peste 750% mai mult decât subvențiile agricole acordate în primul trimestru al anului trecut. Toate acestea au fost confirmate de Institutul Național de Statistică, care a anunţat creșterea PIB-ului în primul trimestru al anului cu 5,7 % față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind totodată cea mai mare din Uniunea Europeană, atât față de trimestrul precedent, cât și față de aceeași perioadă a anului trecut.

,, Este important de menționat că această creștere economică s-a simțit în buzunarul cetățenilor. În acest trimestru au avut loc majorări consistente de pensii și salarii și reduceri sau eliminări de taxe și impozite. În același timp, România a avut cea mai mică inflație din Uniunea Europeană. Asta înseamnă creșterea reală a nivelului de trai din România, nu doar pe hârtie, ci una care se simte în mod real în buzunarele cetățenilor.”

Deputatul de Buzau a vorbit si despre proiectele de lege votate recent de PSD. Printre acestea se numara proiectul de lege care va aduce de la 1 iunie creșteri salariale pentru anumite categorii profesionale, care nu au beneficiat până acum de nicio majorare. Printre acestea se numără si personalul militar, politistii, functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, medicii militari din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, indiferent de functia pe care sunt incadrati. Marcel Ciolacu a adus lamuriri si despre Legea privind asigurarea de raspundere civila auto. Recent, Camera Deputatilor a adoptat acest proiect, conform caruia preturile asigurarii obligatorii se vor baza pe un tarif de referinta calculat de ASF si nu vor mai fi stabilite prin lege.

,,Totodată, au fost plafonate cheltuielile administrative ale asigurătorilor la procentul de 25%. O modificare importantă adusă de lege se referă la introducerea sistemului de decontare directă, care va avea loc între asigurătorii şoferilor implicaţi într-un eventual accident. S-au înăsprit și pedepsele pentru service-uri în cazul în care folosesc piese contrafăcute sau neomologate, fapta devenind infracţiune sancţionată cu închisoarea de la 2 la 7 ani.,,

Marcel Ciolacu a precizat ca la finalul acestei prime sesiuni parlamentare va prezenta buzoienilor toate iniţiativele legislative depuse, mai ales cele care au impact direct asupra locuitorilor din judetul Buzau.

Rep. Simona Potirniche

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ