Marcel Ciolacu anunță creștere economică

0
43

Marcel Ciolacu, vicepremierul României, a tinut să contrazică scepticii si analistii care pun la îndoială faptul că economia s-ar afla pe un trend ascendent. Într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook, presedintele organizatiei PSD Buzău apreciază că măsurile implementate de actualul Guvern oferă rezultate pozitive si o proiectie optimistă în ceea ce priveste economia natională. Viceprim-ministrul a oferit si câteva date concrete extrase din ultimul buletin publicat de Institutul National de Statistică.

SURSA FACEBOOK MARCEL CIOLACU
”Datele publicate astăzi de Institutul Național de Statistică pentru primul semestru al anului 2017 confirmă trendul ascendent pe care se află economia României, creșterile înregistrate depășind semnificativ estimările tuturor analiștilor și ale organismelor și instituțiilor financiare internaționale.”

Este mesajul postat de Marcel Ciolacu, vicepremierul României, pe pagina sa de Facebook îndreptat atât către cei care au încredere în măsurile economice ale actualului Guvern cât și către sceptici. Declarația de presă are la bază, așa cum a explicat și președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, date statistice concrete. România a avut astfel, în prima jumătate a acestui an, o creștere economică de 5,8%, comparativ cu primul semestru din 2016 și de 5,9 % pentru trimestrul II din 2017, depășind astfel cifra de 5,7% din primul trimestru al anului.

În plus, potrivit ultimului raport al Eurostat dat miercuri publicității, țara noastră are cel mai mare avans din Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea economică pe trimestrul II. Performanța economică din primul semestru se datorează în bună măsură evoluției pozitive a mai multor indicatori relevanți pentru economie, respectiv producției industriale care a crescut cu 8 la sută, volumului cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul în creștere cu 7.8%, exportului de bunuri mai mare cu 9,6 procente, investițiilor străine directe, în creștere cu 21.6%,  cîștigul salarial mediu brut a crescut cu 15.5%, iar câștigul salarial mediu net cu 14.9% și sosirii vizitatorilor străini în România în creștere cu 25%.

De asemenea, încrederea în economia românească calculată de Comisia Europeană (indicele ESI) a fost de 105.1 puncte, înregistrînd o creștere semnificativă față de 103.1 puncte în aceeași perioadă din 2016.

SURSA FACEBOOK MARCEL CIOLACU

“Toate aceste evoluții pozitive din economie ne dau încredere că măsurile pe care le luăm sunt cele corecte. Dorința noastră este să continuăm în același ritm, cu o atenție deosebită în ceea ce privește stimularea investițiilor și atragerii fondurilor europene. Sunt două instrumente majore care ne vor permite să avem o creștere economică consolidată pe termen lung.” a adăugat Marcel Ciolacu, vicepremierul României.  (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ