MARCEL CIOLACU, PREMIER

0
134

Liderul Partidului Social Democrat Buzău, Marcel Ciolacu, ocupă de astăzi scaunul de premier al României. Funcția i-a fost acordată cu caracter temporar pe perioada minivacanței de Sfânta Maria, timp în care actualul prim-ministru Mihai Tudose se află în concediu de odihnă.

Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Conform anunțului, viceprim-ministrul Marcel Ciolacu va exercita atribuțiile primului-ministru privind conducerea operativă a activității Guvernului în perioada 11 – 15 august. Ciolacu va lucra îndeaproape cu Ioana Andreea Lambru, numită cu caracter temporar în funcția de secretar general în locul lui Mihai Busuioc.

Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, s-a bucurat de o ascensiune fulminantă în ultima perioadă de timp. După ce a câștigat alegerile la Buzău fără emoții, plasând județul pe locul doi în topul organizațiilor județene din țară, Ciolacu a primit un nou mandat de secretar al Camerei Deputaților, membru în Comisia pentru afaceri europene, în mandatul premierului Sorin Grindeanu.

După căderea Guvernului și instalarea premierului Mihai Tudose, Marcel Ciolacu este numit în funcția de vicepremier al României. Săptămâna trecută, președintele PSD Buzău a fost numit responsabil în cadrul Comitetului Interministerial Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților, potrivit unei decizii a primului ministru publicată în Monitorul Oficial, iar aseară a fost numit prim-ministru cu caracter temporar. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ