MARCEL CIOLACU, PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR

0
59

Noul președinte al Camerei Deputaților este buzoianul Marcel Ciolacu. După votul de miercuri din Parlament, el urmează să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce acesta din urmă a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.
Social-democratul buzoian Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților. Deputatii au votat, miercuri, vacantarea locului de deputat detinut de Liviu Dragnea si pe cea de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa condamnarea la inchisoare, iar PSD, sustinut de ALDE si Pro Romania, a reusit sa pastreze functia, impunandu-l pe Marcel Ciolacu la sefia Camerei, in fata Ralucai Turcan, care a fost sustinuta de intreaga Opozitie. Sedinta de plen a fost condusa de vicepresedintele Camerei Deputatilor Carmen Mihalcescu, care a preluat interimatul dupa incarcerarea lui Dragnea.
Inainte de vot, PSD a facut doua miscari de negociere: Comisia Juridica din Senat a stabilit ca DNA poate incepe in sfarsit urmarirea penala a liderului Calin Popescu Tariceanu, decizia finala urmand sa fie luata prin vot in plen, iar partidului condus de Victor Ponta, Pro Romania, i s-a promis ca i se va accepta formarea unui grup propriu, ceea ce s-a si intamplat astazi. Surprinzator si fara explicatii, liderul grupului UDMR a cerut amanarea votului pentru sefia Camerei Deputatilor cu o saptamana. Propunerea a fost respinsa la vot, dupa consultari indelungate intre partide.
La final, castigator a fost declarat Marcel Ciolacu, cu 172 de voturi. Raluca Turcan a obtinut 100 de voturi, iar Kelemen Hunor, 20 de voturi.
Funcția de președinte al Camerei Deputaților a devenit vacantă după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare și încarcerat la Penitenciarul Rahova.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ