MARFĂ IEFTINĂ, CUMPĂRĂTORI PUȚINI

0
28

Perioadă grea pentru producătorii agricoli buzoieni. Zilnic, de dimineață până seara stau cu marfa pe tarabe, sperând că vor vinde măcar cât să își recupereze cheltuielile făcute o vară întreagă. Mulți susțin că munca agricultorului nu este plătită la adevarata ei valoare și vor să se reprofileze în alt domeniu.
Pandemia a afectat toate ramurile economiei. Una dintre cele mai greu lovite este agricultura. Micii producători din Piata Centrală sunt nevoiți să lase la preț, ajungând să vândă marfa muncită, pe bani puțini. Agricultorii sunt dezamăgiți, mulți dintre ei vor să renunțe la munca câmpului. Legumele, care acum un an erau căutate de gospodine pentru murături, se vând în cantități mult mai mici, chiar dacă prețurile sunt aceleași sau chiar mai mici.
În aceasta perioada, cei mai multi buzoieni își fac provizii de fructe și legume, pe care le conservă pentru iarnă. Fiecare cumpărător se limitează la bugetul pe care îl are la dispoziție, iar comercianţii din Piaţa Centrală își așteaptă clienții cu ce au ei mai bun. Gospodinele, şi nu numai, găsesc aici cam tot ce au nevoie să cumpere pentru zacuscă, bulion sau murături. Buzoienii pot cumpăra cu 1,50 lei kilogramul de vinete, varză cu 1,5 lei pe kilogram sau gogoșari cu 4.00 lei kilogramul. Gogonelele pentru murături pornesc de la 3,5 lei kilogramul. Până se vor găsi cumpărători cu mai multă dare de mână, comercianții vor rămane cu marfa pe tarabe.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ