MARI NEMULŢUMIRI ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT

0
185

Salarizarea personalului didactic, subfinanţarea sistemului de educaţie, şi modificările legislative cu privire la profesori sunt marile nemulţumiri ale sindicaliştilor din învăţământ. Toate aceste probleme au fost discutate zilele acestea de reprezentanţii cadrelor didactice cu cei ai Ministerului Educaţiei, fără însă, a se ajunge la o soluţie.

Prezenţi la o întâlnire, la Bucureşti, cu ministrul Educaţiei, reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Buzău, au avut surpriza să afle că oficialii guvernamentali îi găsesc pe ei vinovaţi de neajunsurile sistemului de educaţie.

Sindicaliştii vorbesc însă despre finanţarea extrem de slabă a învăţământului, procentul din PIB, alocat educaţiei fiind mult sub ceea ce s-a promis.

În aceste condiţii, Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău, care este în acelaşi timp vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din din Învăţământ, spune că atitudinea Ministerului faţă de profesori nu va rămâne netaxată. Deja s-au transmis adrese, iar la în cursul anului viitor vor fi reacţii la consecinţele aplicării unei legislaţii proaste.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ