MARILE DEBRANȘĂRI AU ÎNCEPUT

0
359

Avalanșă de cereri de debranșare, înregistrate la Regia Autonomă Municipală, în aceste săptămâni. Sute de buzoieni vor să se deconecteze de la sistemul centralizat de încălzire de teamă de a nu rămâne fără apă caldă și căldură în iarna viitoare. Este de așteptat ca până la sfârșitul verii, peste 5 mii de buzoieni să se debranșeze.
După ce Regia Autonomă Municipală nu a mai primit agent termic de la societatea Ecogen Term, nu a mai fost posibilă furnizarea caldurii în apartamentele buzoienilor. Speriați că iarna viitoare vor trece prin aceeași problemă, ba mai mult, vor rămâne și fără apă caldă, sute de buzoieni au depus cerere de debranșare. De la începutul lunii aprilie, aproximativ 470 de clienţi au renunţat la serviciile RAM, iar trendul pare a fi unul ascendent.
Primăria oferă sprijin financiar celor care renunță la serviciile RAM și care au venituri ce nu le perimit să-și monteze o centrală termică. Până acum, sute de buzoieni au trecut pragul Direcției de Asistență Socială, însă doar câteva dosare au fost acceptate.
Deocamdată nu se știe ce se va întâmpla iarna viitoare cu buzoienii care vor rămâne branșați la sistemul centralizat de încălzire. Firma care livrează agent termic către RAM Buzău se pregătește de insolvență. În prezent, Primăria caută soluții pentru a putea asigura căldura și apa caldă buzoienilor.

DANIEL VASILE / ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ