MARINA, CELE MAI MULTE PUNCTE PENTRU ECHIPĂ

0
21

17 puncte în trei curse, 14 de una singură, 3 la ștafeta de 4 x 100m

Sâmbătă și duminică, pe Cluj Arena, România a organizat, în premieră, Campionatele Europene de atletism. Printre protagoniștii competiției, care au adus o cincime din punctajul delegației noastre, s-au numărat și 3 sportivi de origine buzoiană: vitezista Marina Baboi și fondiștii Adelina Panaet și Nicu Soare.
O dovedise și cu alte ocazii, a demonstrat-o și în reuniunea atletică europeană din week-end. Marina Baboi poate fi și vedetă dar și om de echipă. A fost singura atletă a delegației ce a concurat în 3 probe și a strâns, de una singură, 14 puncte pentru România la Cupa Europei. Ba, mai mult, în ultima zi, cu 23.62, vitezista Gloriei Buzău și-a corectat recordul personal la 200m plat. Eleva antrenată de Doina Voinea a fost întrecută doar de primele 3 clasate din cursa paralelă alergată mai repede, respectiv reprezentantele Belgiei, Olandei și Greciei.
Între podiumul din seria ei, reușit în prima zi și locul 1, cucerit duminică în grupa de la 200m plat, tot sâmbătă a mai fost și cursa de 4 x 100m. Multipla campioana a țării a evoluat în ultimul schimb și, dincolo de finiș, a mai strâns încă 3 puncte împreună cu colegele ei de ștafetă. Potrivit clasamentelor cumulate pe probe, sprintera buzoiană a adus României cele mai multe puncte, în număr de șaptesprezece. Argintul lui Panaet în proba feminină de 3.000m obstacole și locul 4 obținut de Soare la 5.000m au mai adăugat 20 de puncte cu iz buzoian.
Din păcate, pe fondul unor evoluții extrem de modeste ale altor atleți, reprezentativa țării gazdă a încheiat concursul pe penultimul loc din 12 reprezentative și a retrogradat în premieră în Liga secundă a Europei alături de Estonia și Irlanda.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ