MARȚI, 13. ACCIDENT GRAV ÎN ZONA HYPERMARKETURILOR! De această dată, doar un exerciţiu al pompierilor

0
50

Marţi 13, pisica neagră. Sunt doar câteva dintre superstițiile în care cred mulți oameni, însă ghinionul se poate ivi oricând. Este și premise de la care au plecat pompierii buzoieni, care au organizat astăzi în parcarea unui hypermarket din zona de nord a municipiului un exerciţiu care a vizat salvarea a două persoane, victimele unui accident rutier. Prin demersul lor, salvatorii au vrut să atragă atenţia asupra faptului că ghinionul poate apărea oricând, mai ales când anumite reguli sunt încălcate.
Scenariul exerciţiului a urmărit un accident de circulaţie în care au fost implicate două autoturisme în urma cărora au rezultat două victime. La faţa locului ajung echipe de pompieri, specialişti de la Serviciul de Descarcerare şi paramedici SMURD, care intervin rapid şi salvează viaţa celor doi răniţi.
Exerciţiul a strâns mulţi curioşi, o parte dintre ei convinşi de faptul că sunt martorii unui accident rutier adevărat.
Peste o mie de misiuni au fost desfășurate de la începutul anului la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău. Cele mai frecvente au vizat incendii, dar şi accidente rutiere. Începând cu anul 2011, pompierii au identificat o nouă oportunitate de a preveni populaţia prin organizarea ,,Zilei Informării Preventive” ori de câte ori data de 13 pică într-o zi de marți.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ