MARȚI 13 – „PISICA NEAGRĂ”

0
103

Sfaturi de la pompieri pentru prevenirea ghinionului
De fiecare dată când ziua de marți cade pe data de 13, pompierii desfășoară o campanie de informare preventivă. Pentru că multe persoane sunt superstițioase și asociază ziua de „Marti, 13″ și „pisica neagră” cu ghinionul, pompierii cred că problemele pot fi preîntâmpinate.
Pentru că 13 iulie a picat într-o zi de marţi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a desfășurat o activitate de informare care a urmărit conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se expune în cazul nerespectării regulilor de comportare în situaţii de urgenţă, cu precădere în situația unor incendii.
Instalațiile de încălzire pe gaz se pot transforma în adevărate bombe, în situația în care nu sunt verificate sau sunt folosite în mod incorect.
Nu în ultimul rând, pentru a evita ghinionul se recomandă instalarea unor echipamente speciale de avertizare.
De la începutul anului până în prezent la nivelul județului Buzău pompierii s-au confruntat cu peste 40 de incendii care au avut drept cauză scurt-circuite electrice, scăpări de gaze, mijloace de încăzire folosite necorespunzător ori cu improvizații sau coșuri de fum neprotejate termic. Bilanţul acestor incendii este tragic: au fost înregistraţi 4 morţi şi patru răniţi.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ