Marţi 13, „Preveniţi ghinionul”

0
75

Marţi, 13 şi pisica neagră, nu înseamnă neapărat ghinion. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă foloseşte aceste superstiţii pentru a-i învăţa pe buzoieni să se ferească de evenimente neplăcute. Mâine, marți, 13 august, este declarată „Ziua Porţilor Deschise”, iar reprezentanţii inspectoratului au planificat activităţi de familiarizare a populaţiei cu regulile de comportare în cazul unor situaţii deosebite.
Marţi, 13, zi care pentru superstiţioşi este aducătoare de ghinion, a fost stabilită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, drept „Ziua Informării Preventive”.
Pentru a marca acest eveniment, în data de 13 august, personalul ISU Buzău efectuează activităţi instructiv – educative pe această linie, la nivelul localităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ. Activităţile sunt organizate şi derulate sub formă de prezentări, sesiuni interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică, tematica acestora vizând pregătirea cetăţenilor cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă generate de riscurile existente la nivelul judeţului.

„Cu această ocazie declarăm ziua de marţi, 13 august – drept
„Ziua Porţilor Deschise” (între orele 10:00-14:00) la toate subunităţile
de intervenţie, vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele
de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor buzoieni şi să
vizioneze exerciţiile demonstrative organizate” , anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ