“Masa caldă” pentru elevi nu-i chiar caldă….

0
10

Un sandwich sau altceva …
350 de unități de învățământ au fost incluse în programul-pilot “Masa caldă” în anul școlar 2022-2023, potrivit unei ordonanțe de urgență. În județul Buzău, cinci școli au fost înscrise pe lista de beneficiari. Este vorba depsre Școala Gimnazială Gălbinași, Liceul Tehnologic Meserii și Servicii Buzău, Școala Gimnazială Viperești, Școala Gimnazială “Dr.Ilie Pavel” Râmnicu-Sărat și Școala Gimnazială Vadu Pașii.
Potrivit actului normativ, pe perioada desfășurării cursurilor, preșcolarilor și elevilor li se acordă, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar. Prin urmare, la Buzău având în vedere că nu sunt condițiile necesare, elevii primesc o masă…mai puțin caldă, arată reprezenții Inspectoratului Școlar Județean.
Prin programul “Masa caldă”, Ministerul Educației își propune reducerea abandonului școlar în rândul elevilor înscriși cu precădere în instituțiile de învățământ din mediul rural.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ