MASCA OBILGATORIE LA ORE

0
26

În mai puțin de o lună va suna primul clopoțel al unui nou an şcolar. De această dată, reguli stricte de distanțare socială, trebuie respectate de fiecare elev,cadru didactic sau personal auxiliar. Potrivit unui document emis de Guvern, purtarea măștii este obligatorie pe perioada stării de alertă, pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal precum și pentru întregul personal al unității de învățământ, atât în timpul orelor de curs, cât și în timpul recreației , în spațiu închis. Chiar dacă , unde e lege nu e tocmeală, rămâne de văzut cât de mult se pot adapta elevii și cadrele didactice la noile reguli.
Dacă în anii trecuți pentru elevi era un motiv de bucurie începerea anului școlar,iar regăsirea cu colegii de clasă și îmbrațișarea învățătoarei sau a dirigintilor, era mult așteptată, anul acesta, pandemia de coronavirus impune priviri și zâmbete de la distanță. Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar susține că purtarea măștii în timpul orelor este un fapt greu acceptat de toți.
Aşadar, potrivit legii, masca, la momentul acesta, este obligatorie. Însă, școala nu poate impune părinților să trimită copiii la cursuri cu două măști pe zi, iar fondurile sunt insuficiente în multe dintre instituțiile școlare ale județului.
Și Alina, mămică a doi copii și totodată cadru didactic, consideră că o să le fie foarte greu celor mici să se adapteze la noile reguli.
Pe lângă achiziționarea de măști, conducerea școlilor trebuie să asigure realizarea curățeniei și dezinfecției în unitățile de învățământ, separarea și limitarea contactului între elevi din clase diferite. Rămâne de văzut ce fonduri vor fi alocate pentru toate acesta, având în vedere că în mai puțin de trei săptămâni va începe școala.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ