MASCA, OBLIGATORIE ÎN SPAȚIILE DESCHISE

0
81

Având în vedere numărul mare de cazuri confirmate cu coronavirus, de sâmbătă masca de protecție va fi obligatorie și în spațiile deschise precum piețe, stații de autobuz sau curțile bisericilor. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a adoptat, joi, o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani în spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Măsura va trebui respectată începând cu prima zi a lunii august.
Locurile în care masca de protecție este obligatorie sunt:
-Toate piețele din municipiul Buzău;
-Târgurile organizate în oraș și în comunele județului;
-Stațiile de autobus și peroanele gării;
-Piețele publice, amfiteatrele și alte zone publice în care se desfășoară serbări sau pelerinaje;
-Exteriorul obiectivelor turistice;
-Alte spații publice în care s-ar putea produce aglomerație: curțile bisericilor, intrarea într-o instituție publică.
Întrebati despre această hotărîre, buzoienii se dovedesc a fi conștienți de riscul la care se supun dacă nu au o mască de protecție atunci când ies din casă. Majoritatea, deja poartă masca pe stradă, chiar dacă este foarte greu de suportat din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei. Cei mai mulți dintre ei își rezolvă problemele dimineața, devreme, sau spre seară pentru a evita aglomerația.
Însă, sunt și buzoieni care nu cred că masca protejează în totalitate și nu sunt siguri că vor putea să se adapteze noilor regului impuse de autorități.
Măsurile stabilite în Hotărârea CJSU sunt valabile pe întreg teritoriul județului Buzău și intră în vigoare de la data adoptării. Hotărârea va fi transmisă și comitetelor locale pentru situații de urgență.

Iuliana Sîrbescu&Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ