MASCA, UN „MUST-HAVE”

0
60

Masca a devenit la fel de indispesabilă ca și telefonul mobil sau cheile de la masină. Nu se poate ieși din casă, pentru a face cumpărături, fără a lua masca de protecție. Măștile au devenit, vrând nevrând, un “must have” al momentului. Vestea bună este ca se pot atrage priviri chiar și cu chipul acoperit. Cum? Cu o masca personalizată! Însă, atenție! Specialiștii recomandă ca alegerea măștii să se facă cu simț de răspundere, având în vedere scopul pentru care se poartă, acela de a proteja.
Până acum, măștile nu au fost considerate niciodată un accesoriu în industria modei, însă coronavirusul pune imaginaţia și creativitatea designerilor la încercare. De la miresele care aleg să asorteze o mască cu rochia albă până la adolescenții care se afișează cu o mască descorată cu tot felul de modele comice, masca este prezentă în orice décor. Așadar internetul este plin cu anunţuri care oferă o gamă largă de măști, iar cererea este într-o continuă creştere. Sunt haioase, practice si pot fi refolosite, spun cei care le creează. Pe lângă rolul de protecție pe care îl oferă, o masca personalizată îţi dă un aer cool si aduce zambete celor din jur,pe sub masca, desigur. Insă, specialiștii reconandă ca utilizatorul să fie responsabil și conștient că scopul lor de baza al unei măști, este de a ține la distanță virozele, praful, impuritățile si mai ales evitarea infectării cu Covid-19.
Vara, purtarea măștii pe timp de caniculă, devine o misune imposibilă pentru multe persoane, iar utilizarea corectă a acesteia este esențială. Sunt persoane care au o alergie la materialul măștile de protecție. Specialiștii recomandă purtarea exclusivă a măștilor omologate.
Indiferent de aspectul ei, masca trebuie sa acopere nasul, gura și barbia. În timpul purtării, masca nu trebuie atinsă cu mainile, pentru ca eficienta protecției este afectată. Înainte de a fi aruncată, masca trebuie pusă într-o pungă de plastic.O mască medicală nu trebuie purtata mai mult de o zi, iar acasta trebuie înlocuită imediat dacă este umedă sau deteriorată. Purtarea unei măști este un act de responsabilitate care protejează atat pe cel care o poartă, cat si pe oamenii din jurul său. Cei care se încumetă să nu se conformeze, riscă o amendă pentru nepurtarea măștii variază între 500 și 2.500 de lei.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ