MAŞINI CU DEFECŢIUNI MAJORE PE ŞOSELELE JUDEŢULUI

0
137

Sute de maşini circulă în judeţ deşi au probleme tehnice grave. Defecţiunile, care, în multe cazuri constituie pericol iminent de accidente, au fost constatate, de inspectorii Registrului Auto Român, cu ocazia verificărilor făcute în trafic, împreună cu Poliţia Rutieră.
Maşinile s-au înmulţit văzând cu ochii în ultimii ani, însă creşterea parcului auto a pus în circulaţie o mulţime de rable, după cum reiese din bilanţul Registrului Auto Român. Inspectorii RAR au verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului trecut, 64.000 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor mixte desfăşurate împreună cu Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, la nivel naţional, au fost aplicate peste 20 000 de sancțiuni, au şi au fost retrase aproximativ 16 000 de certificate de înmatriculare. În judeţul Buzău, peste 700 de autovehicule au fost verificate în cursul anului trecut, iar la aproape jumătate dintre acestea au fost descoperite defecţiuni tehnice ori probleme legate de acte. Unele dintre maşinile verificate prezentau pericol iminent de accident din cauza defecţiunilor.
În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Buzău au fost aplicate 246 de amenzi contravenționale și au fost retrase 166 de certificate de înmatriculare. Reprezentanţii Registrului Auto Român avertizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ