MĂŞTILE DE PROTECŢIE, OBLIGATORII ÎN BUZĂU

0
241

Începând de luni a devenit obligatorie și în Buzău purtarea măștii de protecție în spaţiul public. În cazul în care nu pot fi procurate măşti, pot fi folosite alte materiale de protecţie. Măsura a fost decisă în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.
Buzăul se alătură oraşelor care impun obligativitatea purtării măştilor de protecţie sau a unor eşarfe, în spaţiile publice. Hotărârea luată, luni, în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă prevede că buzoienii trebuie să îşi acopere gura şi nasul cu mijloace de protecţie atunci când merg la cumpărături ori intră în sediile unor instituţii.
“Art. 1. In toate mijloacele de transport in comun (autobuze, microbuze si taxiuri) si in toate locurile publice (spatii comerciale, farmacii, piete agroalimentare, institutii publice, santiere in lucru, etc) purtarea mijloacelor de protectie a gurii si nasului este obligatorie.
Art. 2. Desfasurarea oricarei activitati de productie si/sau servicii se va desfasura obligatoriu numai cu purtarea dispozitivelor de protectie a gurii si nasului de catre toti salariatii.” Se arată în hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Buzău.

Totodată, s-a stabilit ca, în perioada 17-18 aprilie, premergătoare Sfintelor Paşti, societatea de transport public Transbus să funcţioneze după programul normal, astfel încât să acopere necesarul de transport, într-un mod suficient şi pentru intervalul orar 11-13, destinat persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.
Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ