MĂSURĂ BINEVENITĂ

0
73

Guvernul a aprobat recent, achiziționarea în sistem centralizat a 2.200 de ambulanțe noi. Această decizie a venit pe fondul protestelor angajaților de la Ambulanță și a vechimii mari a parcului auto. Măsura ar reprezenta pentru Ambulanța Buzău o gură de oxigen în condițiile în care, mașinile existente în parcul auto sunt vechi iar rulajul acestora depășește un milion de kilometri parcurși.

Achiziționarea de ambulanțe noi părea un obiectiv ce cu greu putea fi atins. Recent însă, guvernanții au aprobat cumpărarea, prin ISU, a 2.200 de ambulanțe noi, pentru înnoirea parcului auto din sistemul sanitar de intervenție. La nivelul Serviciului Județean de Ambulanță, angajații au nevoie de mașini noi ca de aer,  dacă ținem cont de faptul că, în fiecare zi, ambulantele intervin la sute de cazuri pe zi. Mașinile mai au puțin şi-şi dau kilometrajul peste cap: cele mai multe dintre ele depășind chiar și un milion de kilometri parcurşi. Prin urmare, la aproape 2 zile, măcar una dintre salvări trece prin service.

În prezent, la nivel national,  50% dintre mașinile aflate în dotarea SMURD și a Serviciului de Ambulanță au o vechime mai mare de 7 ani.  Secretarul de stat Raed Arafat se va ocupa de procesul de achiziție și livrare a ambulanțelor. Noile salvări vor fi cumpărate în timp, în următorii 4 ani, vehiculele fiind de tip A, B și C. Vorbim aici despre ambulanţe pentru transportul pacientului neasistat, pentru intervenţie de urgenţă şi prim-ajutor și pentru urgenţe medicale majore.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ