MĂSURI DE PROTECȚIE

0
44

Mare atenție cum vă protejați de ger instalațiile de apă. Este un avertisment pe care îl lansează cetățenilor, Compania de Apă Buzău. Cum sezonul rece se apropie cu pași repezi, reprezentanții instituției vin cu unele recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă.

Este știut faptul că pe perioada iernii, deseori, Buzăul s-a aflat între județele afectate de intemperii. Zăpezile abundente alternate cu perioade de îngheț au fost problemele cu care s-au confruntat buzoienii. Dacă aţi avut vreodată ghinionul ca în astfel de perioade vreuna dintre ţevile de apă să îngheţe şi să se spargă, ştiţi că este o experienţă pe  care nu doriţi să o repetaţi. Nu este vorba doar de gravitatea situaţiei în sine şi de costurile necesare reparării conductei, ci şi de pagubele pe care o ţeavă spartă le poate aduce întregii locuinţe. Prin urmare, Compania de Apă Buzău face următoarele recomandări tehnice, pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor interioare aferente alimentării cu apă.

Reprezentanții Companiei de Apă îi sfătuiesc pe buzoieni să nu folosească mijloace de încălzire pentru a-și dezgheța instalațiile.

Verificarea periodică a stării căminului de apometru este importantă. Înainte de sosirea gerului, trebuie verificate şi conductele de apă sau robineţii montaţi pe instalaţie, în vederea depistării sau identificării pierderilor de apă care ar putea duce la îngheţarea conductelor. Orice problemă tehnică poate fi semnalată de buzoieni la Dispeceratul Companiei de  Apă.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ