Măsuri de protejare a mediului în cel de-al doisprezecelea ceas

0
4

Schimbările climatice: între fake news și realitate
Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România a organizat o masă rotundă la care au fost abordate subiecte pe tema schimbărilor climatice. Dialogurile au încercat să răspundă la întrebarea dacă este reală amprenta oamenilor asupra mediului înconjurător sau este doar un fake news. Reprezentanții Muzeului Județean au arătat însă că din punct de vedere științific și istoric, omul a afectat în timp mediul și a generat schimbări în ceea ce privește anumite cicluri din natură.
Tocmai pentru a diminua pe cât posibil impactul societății asupra mediului înconjurător este nevoie ca cetățenii și autoritățile să găsească soluții sustenabile.
Reprezentanții Primăriei Buzău au arătat că administrația locală deja implemenetază un pachet de măsuri ecologice și pentru protejarea naturii.
Masa rotundă a fost organizată în cadrul campaniei de promovare a Zilei Sustenabilității în România, inițiativă cu acoperire națională, prin intermediul căreia Ambasada Sustenabilității în România își propune identificarea de soluții și idei pentru creșterea ritmului de construire a unei societăți sustenabile. Ediția din acest an este dedicată schimbărilor climatice.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ