MĂSURI DE RELAXARE ÎN MUNICIPIULUI BUZĂU

0
313

Buzoienii se pot plimba prin parcuri, indiferent de oră. Printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă sunt ridicate şi interdicţiile de acces în cimitirele din Buzău , iar talciocul de la Drăgaică va fi deschis pentru târgul auto. Regulile de distanţare socială şi purtarea măştilor de protecţie sunt, în continuare obligatorii.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit printr-o nouă hotărâre primele măsuri de relaxare de care buzoienii se vor putea bucura după ridicarea stării de urgenţă. Conform deciziei, este permis accesul liber în cimitire şi sunt înlăturate restricţiile privind accesul, după ora 19.00, în parcurile din municipiul Buzău. Începând de luni, se redeschid şi birourile în care se lucrează cu publicul, ale Primăriei, însă cu respectarea unor regului de distanţare socială. A fost aprobată şi redeschiderea târgului auto din Drăgaică, spațiu gestionat de Piețe Târguri și Oboare, cu condiția obligatorie de respectare a distanțelor legale și purtarea măștilor de protecție.

– “Accesul în incinte va fi limitat la maxim 5 persoane.
– Este interzis accesul persoanelor care prezintă vădit simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut,rinoree).
– Se va stabili triajul tuturor persoanelor in zonele de acces din instituții, prin măsurarea temperaturii corporale de la distanță cu termoscaner. Se va interzice accesul persoanelor care au o temperatură corporală mai mare de 37°C.
– Pe toata durata accesului, persoanele vor purta obligatoriu măști de protecție și vor respecta distanța fizică prescrisă”, se arată în hotărârea Comitelului Local pentru Situaţii de Urgenţă
În ceea ce-i priveşte pe elevii din anii terminali ai şcolilor şi liceelor din municipiul reşedinţă de judeţ, s-a aprobat achiziționarea a 10.000 de măști de protecție a căilor respiratorii pentru unitățile de învățământ unde sunt organizate centre de evaluare pentru examenele de evaluare națională a abosolvenților clasei a VIII-a și bacalaureat.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ