MEDIC DE LA SPITALUL MILITAR, OBLIGAT SĂ SE INTERNEZE

0
51

Poliţiştii şi jandarmii au intervenit, sâmbătă seară, pentru a convinge un medic din Bucureşti infectat cu noul coronavirus să accepte internarea în spital. El se afla la domiciliul socrilor din localitatea Potoceni şi invoca faptul că poate fi tratat şi la domiciliu, fiind asimptomatic.
Forţele de ordine din Buzău a fost nevoite să intervină, la sfârşitul săptămânii trecute, în cazul unui medicului de 37 de ani de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti. Doctorul, confirmat pozitiv la testul pentru COVID 19 ar fi trebuit să fie izolat la domiciliu. Acesta se afla însă, împreună cu soţia, la Mărăcineni, la locuinţa socrilor. Reprezentanţii spitalului militar au transmis Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, că pe raza localităţii Mărăcineni se află un medic infectat cu COVID-19.

„În seara zilei de 10 aprilie, Direcția de Sănătate Publică Buzău a fost înștiințată de către medicul infecționist al Spitalului Militar Central București despre existența unui medic, al unității sanitare menționate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieșit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă.
Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă și a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din București sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecționist al Spitalului Județean de Urgență Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică Buzău.

Cu sprijinul jandarmilor și al polițiștilor, pacientul a acceptat să fie transportat cu o ambulanță specială către Spitalul Victor Babeș din Capitală. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a început ancheta epidemiologică.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ