MEDICI NOI LA UPU

0
312

Schema de personal a Unității de Primiri Urgențe începe încet, încet să se completeze. Chiar de anul viitor, un nou urgentist vine să profeseze la Buzău, după ce și-a încheiat stagiul de pregătire, iar o altă tânără și-a exprimat intenția de a lucra la Spitalul Județean. În prezent, gărzile la Urgențe sunt asigurate și de medici de la Serviciul de Ambulanță.

Cea mai solicitată secție a Spitalului Județean de Urgență este la un pas distanță de a-și completa schema de personal cu doi medici specialiști. Unitatea de Primiri Urgențe funcţionează la cota de avarie în ceea ce priveşte numărul de medici şi de-a lungul timpului, conducerea spitalului a organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă puţini au fost interesaţi. Acum veștile bune încep să apară. Chiar din luna ianuarie, la Buzău va veni să profeseze un nou urgentist, în timp ce o altă tânără deja și-a exprimat intenția de a veni să lucreze la UPU.

Pentru a reuși totuși să se acopere toate gărzile, conducerea secției de Urgențe a mai apelat la medicii de familie, precum și la cei de la Ambulanță. Așa se face că deja la UPU își desfășoară activitatea un medic de la Serviciul Județean de Ambulanță, iar un al doilea este așteptat după Anul nou.

Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. În prezent, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în spitalul buzoian beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ