MEDICII DE FAMILIE VOR VACCINA ANTI-COVID-19

0
11

O soluție mai simplă pentru a scăpa de pandemie
Din luna mai, vaccinarea anti-Covid-19 se va putea face și în cabinetele medicilor de familie. Cetățenii care vor să primească serul, nu vor mai trebui să se programeze pe paltforma națională, ci vor putea fi înscriși pe lista medicului de familie. Aceștia vor fi vaccinați cu serul produs de AstraZeneca,pentru că este cel mai ușor de păstrat. Acest lucru presupune, însă, un efort în plus pentru medici. Până la acest moment, în Buzău, în jur de 80 de medici au acceptat să vaccineze în propriile cabinete.
Medicii de familie au vaccinat de-a lungul anilor ,antigripalul și vaccinurile destinate copiilor. La acest moment, vaccinarea în cabinetele medicilor de familie este o soluție de a mări numărul celor imunizaţi cu vaccin anti Covid 19 şi de a reveni la o societate normală. Totodată, pentru mulți este o variantă mai simplă în comparație programarea pe platforma națională unde mereu existau probleme. În plus, medicul de familie știe problemele de sănătate a pacienților și îi poate îndruma în cazul unor reacții adverse. Cu toate acestea, medicii susțin că, administrarea vaccinurilor în cabinetele lor, implică mai multe responsabilități.
Medicii trebuie să își procure singuri echipamentele, iar deșeurile rămase în urma vaccinărilor trebuie ridicate, din cabinete, de o firmă specializată plătită din fonduri proprii.
Conform celor mai recente date furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în județul Buzău, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 75,600 doze de vaccin. Autoritățile susțin că, procentul de 47 % buzoieni care au ales să meargă la un centru de vaccinare, este prea mic , pentru a putea vorbi despre întoarcerea la o viață normal.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ