Medii mai mari, pentru admiterea la liceu

0
297

Se anunţă o concurenţă foarte mare pentru locurile din liceele de top ale Buzăului. Numărul mare de note bune obţinute de elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională ridică ştacheta, iar mediile de admitere la liceu vor fi mai mari decât în anii anteriori.
Sute de absolvenţi de gimnaziu au obţinut note foarte mari la examenul de Evaluare Naţională. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, peste 300 dintre aceştia au medii cuprinse între 9 şi 9,99, iar acest lucru face ca între ei să apară o concurenţă acerbă pentru un loc în liceele de prestigiu ale judeţului. La Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu, spre exemplu, cel mai râvnit liceu de către elevii buzoieni cu rezultate foarte bune, locurile nu vor fi suficiente pentru a-i include pe toţi cei care au luat la Evaluarea Naţională medii peste 9. Asta, desigur, în condiţiile în care toţi cei din această categorie şi-ar dori să meargă la Hasdeu.
Anul trecut ultima medie de admitere la Colegiul Naţional Hasdeu a fost de 8,79, iar anul acesta, evident va fi mult mai mare, sunt de părere reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.
Situaţia este însă una generală, la nivelul judeţului Buzău, unde mediile de admitere în licee vor fi peste cele din anii trecuţi.
Pentru a fi înscrişi în licee, elevii care au susţinut Evaluarea Naţională trebuie să completeze listele cu opţiuni, în perioada 3-7 iulie. Pe 12 iulie are lor repartizarea computerizată, iar copiii vor afla la ce liceu şi ce specializare au fost admişi.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ