MEGA DEZBATERE ANTIDROG

0
48

Evenimentele din ultima perioadă în care au fost implicaţi tineri consumatori de droguri, ce au culminat cu arestarea unor membri ai unei grupări de traficanţi de substanţe interzise, au determinat autorităţile judeţene să pună în discuţie publică acest subiect. Astăzi, aproximativ o sută de persoane, reprezentanţi ai instituţiilor care se pot implica în lupta împotriva consumului de droguri, precum şi ai unităţilor şcolare, au participat la o dezbatere  interactivă, organizată la Consiliul Judeţean.

Pornind de la cazuri concrete, discuţiile s-au axat pe explicaţii privind fenomenul,   dar și pe prevenirea timpurie a consumului de substanţe psihoactive.

Simptomele consumului de droguri pot fi observate de către cei din jur, spun specialiştii, şi astfel se poate interveni.

Participanţii la întâlnirea pe tema consumului de droguri şi-au arătat disponibilitatea totală de a-i ajuta pe cei care, sub o formă sau alta, au contact cu substanţele psihoactive, ori cu persoane aflate sub efecul acestora. Rămâne de văzut acum, care va fi eficienţa în realitate a acestor dezbateri şi acţiuni de prevenire, în condiţiile în care la Buzău, numărul consumatorilor a crescut inacceptabil de mult în ultima perioadă.(Laurentiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ