MEGA-PROTEST DE ZIUA POLIŢIEI

0
50

Poliţiştii plănuiesc un mega-protest, la Bucureşti chiar de ziua lor. Pe 25 martie, de Ziua Poliţiei, membrii Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Buzău se vor alătura colegilor din ţară la un protest cu peste 10 000 de participanţi pentru a-şi striga nemulţumirile la adresa guvernanţilor.
Protestul programat pentru 25 martie ar trebui să fie apogeul mişcărilor de stradă începute de poliţişti în urmă cu câteva săptămâni. Oamenii legii au organizat până acum mai multe proteste în stradă şi s-au deplasat în Capitală la sediul Guvernului şi al Parlamentului pentru a cere respectarea drepturilor salariaţilor şi pensionarilor din Ministerul de Interne. Liderul filialei Buzău a Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunţat la TV Buzău că la protestul ce va avea loc de Ziua Poliţiei, vor fi peste 10 000 de participanţi.
Liderul Sindicatului Poliţiştilor susţine că s-a ajuns la proteste de o asemnea amploare pentru că cei în măsură să dea curs revendicărilor nu acceptă dialogul.
Motivul principal pentru care poliţiştii ies în stradă este blocarea legii unice a salarizării personalului din instituţiile publice, care a dus la îngheţarea salariilor. Sindicaliştii din Poliţie recalamă de asemenea probleme grave în privinţa dotărilor instituţiei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ