Mesaje pentru Nea Beni

0
21

“Îți vom păstra vie amintirea, maestre!”,
Politicieni și reprezentanți ai administrației locale deplâng moartea artistului buzoian, Benone Sinulescu. Nea Beni s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, după ce fusese internat la spital cu pneumonie. În ultimele 24 de ore din momentul în care vestea a înconjurat întreaga țară, artiștii care i-au fost alături au transmis mesaje dintre cele mai sfâșietoare. “Îți vom păstra vie amintirea, maestre!”, au scris pe Facebook apropiații.
La scurt timp după ce s-a stins din viață marele artist al muzicii populare românești, Benone Sinulescu, cei apropriați dar și reprezentanți politici au reacționat.
SURSA GABRIEL AVRĂMESCU FACEBOOK
“Drum lin, maestre! …Omul care a cântat Buzăul nostru cu atâta dragoste în toată lumea, omul care i-a reprezentat pe buzoieni prin cântecele și glasul său inconfundabil s-a dus la cele veșnice la vârsta de 84 de ani! Benone Sinulescu va rămâne în memoria noastră ca unul dintre cei mai importanți artiști care au marcat lumea folclorică românească”, a scris pe Facebook, Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.
Unul dintre apropiații artistului este primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.
SURSA CONSTANTIN TOMA FACEBOOK

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a transmis la rândul său un mesaj pe pagina de socializare.
MARCEL CIOLACU FACEBOOK
“Benone Sinulescu a fost un mare artist al poporului și al sufletului românesc! Drum lin, maestre!”
Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu a început să cânte încă din adolescent iar de-a lungul carierei a colaborat cu o sumedenie de artiști printre care și Irina Loghin.
IRINA LOGHIN FACEBOOK
“Regret plecarea dragului și bunului meu coleg, Benone Sinulescu, artistul special alături de care am pornit pe drumul cântecului, împărțind bucurii și tristeți! Cu Benone am adunat stadioane întregi, ne-am bucurat de succes și de dragostea publicului din toată țara! Avem melodii de referință împreuna și amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni! Benone Sinulescu este un simbol al românilor și artistul pentru care și veșnicia se înclină! Plânge Siriul și țara întreagă!” , a transmis artista.
Elena Sima, o altă interpretă de muzică populară aflată aproape de sufletul marelui artist buzoian a tranmis un mesaj către toți românii.
SURSA ELENA SIMA FACEBOOK
“Suntem din nou în DOLIU. A plecat nea Beni…a murit Benone Sinulescu! Cei care credeți că împărțiți lumea, agonisind și împrăștiind rău, ură, invidie, SUPERIORITATE , NU UITAȚI că sunteți TRECĂTORI și viața este tare scurtă. Fiți buni, este GRATIS! La cât rău este în societate nici nu știu dacă să îmi pară rău sau să mă bucur …. a scăpat, iar noi am sărăcit și am rămas în suferință. Îți vom păstra vie amintirea, maestre! „
Pentru Sofia Vicoveanca, Bebone Sinulescu a fost un simbol, a transmis cunoscuta interpretă de muzică populară:
SOFIA VICOVEANCA FACEBOOK
“Benone rămâne un simbol , un reper în muzica populară – a bucurat milioane de suflete cu melodiile sale…Coleg bun , cald , vesel – cu un repertoriu vast. Bunul Dumnezeu să-i ierte păcatele , să-i odihnească sufletul în Sf. Lui Lumină . Sincere condoleanțe familiei şi nouă tuturor , care l-am cunoscut şi ascultat cântecele . Veşnică pomenire”.
Nici de către realizatorii de televiziune, artistul de la poalele Siriului nu a fost uitat.
SURSA DAN NEGRU FACEBOOK
<“Îl știu de 25 de ani și e prima dată când îmi "dă țeapă".In vară mi-a promis ca anul asta ne revedem de Revelion. N-o sa fie ...Am mii de povești cu Beni! O să vi le spun...Dar acum începe legenda Benone Sinulescu. Pentru că atunci când se termina povestea, începe LEGENDA”, a scris pe Facebook Dan Negru. În luna decembrie a anului 1967, artistului Benone Sinulescu i-a fost Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”. Ulterior, preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit acestuia Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”. De asemenea, la 7 februarie 2004, Benone Sinulescu primea şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”. Florin Zafiu Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ