MESERIA, BRĂȚARĂ DE AUR! Conferință de susținere a învățământului dual

0
244

Oficialităţi locale, oameni de afaceri din oraş, directori ai instituţiilor de învăţământ şi elevi buzoieni au susținut astăzi conferinţa “Şcoala buzoiană, de la realitate la modernitate”. Evenimentul desfășurat în sala teatrului G. Ciprian a susținut necesitatea implementării unui sistem dual în învățământul buzoian. Mai exact, învățământul dual presupune ca elevii să învețe o meserie în detrimentul materiilor de cultură generală. Moderatorul întâlnirii a fost Constantin Toma, fost antreprenor și actual primar al municipiului.
Toma a evidențiat că industria buzoiană a preluat forță de muncă tânără în special din mediul rural, dar că nevoia de muncitori specializați în diverse domenii tehnologice e încă mare.
Edilul buzoian a făcut de la preluarea mandatului turul instituţiilor de învăţământ din Buzău. În privința învățământului dual a lăudat Liceul Liceul D. Filipescu.
Conferinţa s-a încheiat cu prezentarea unui sistem care va permite cadrelor didactice, dar mai ales părinţilor, monitorizarea activităţii şcolare a elevilor.

REP.: ANDREI PIŢIGOI;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ