MESERIA REDEVINE BRĂȚARĂ DE AUR! Peste 100 de elevi vor studia și vor lucra, în paralel

0
76

În ultima perioadă, învățământul profesional a pierdut teren în fața celui teoretic. Cei mai mulți dintre tineri s-au îndreptat către instituțiile de învățământ care le-ar asigura o carieră în servicii sau în administrația publică. Meseriașii cu state vechi în domeniu au ajuns la vârsta pensionării, tinerii nu au mai fost interesați de învățământul profesional astfel încât marile nume din industria locală se confruntă de o bucată bună de timp cu lipsa de meseriași. Pentru a le trezi tinerilor interesul față de industrie, autoritățile locale și societățile interesate de forță de muncă și-au dat mâna pentru a pune la punct un parteneriat. Astfel, Buzăul devine unul din puținele județe din țară în care în anul școlar 2017 – 2018 va fi implementat învățământul dual. Peste 100 de elevi vor învăța meserie atât în clase, cât și practic la agenți economici mari din industria locală.
Astăzi au fost semnate contractele dintre Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Buzău și operatorii economici în vederea organizării claselor de învățământ dual începând din toamna anului vitor.
Cei 112 elevi din liceele tehnologice Dimitrie Filipescu și Grigore C. Moisil din municipiul Buzău vor urma cursurile învățământului dual în meseriile de electrician exploatare joasă tensiune, sudor, operator la mașini cu comandă numerică, lăcătuș construcții metalice și strungar. Managerii firmelor care au pus la punct parteneriatul cu autoritățile spun că elevii vor beneficia, pe lângă orele practice de curs în care își pot însuși o calificare, și de o asigurare a locului de muncă alături un salariu atractiv.
Parteneriatul dintre autorități și agenții economici urmează să fie avizat de către Ministerul Educației.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ