MICII PRODUCĂTORI, LA PĂMÂNT

0
533

Momente grele pentru micii producători agricoli din judetul Buzău, marfa proaspătă așteaptă pe rafturi. Cumpărătorii vin, dar în anumite ore ale zielei, sunt mai cumpătați și caută mai mult produse ambalate.
Cumpărători puțini, tarabe pline, aceasta este imaginea actuală din piața situată în centrul Buzăului, unde, acum ceva timp era forfotă și înghesuială. Pentru majoritatea precupetilor singura sursă de venit este din vânzarea mărfurilor, aşadar se pune problema unui viitor nesigur.
Pe Tanti Elena, pensia mică o împinge să vină în piață, cu marfa produsă de mîinile ei, pentru a mai câștiga un bănuț. Ea respectă cu strictețe toate regulile impuse, dar este dezamăgită că produsele autohtone nu mai sunt cumpărate, mai ales acum, de când s-au impus retricții. Deși are o vârstă înaintată, este un om optimist avînd în vedere situația actuală.
Comercianții sunt împacați cu acestă situație de criză, deși o mare parte din marfa nevândută este aruncată. Cea mai aglomerată perioadă este în jurul prânzului, iar comercianții sunt dispuși să lase la preț.
De asemenea, majoritatea cumpărătorilor sunt mai atenți, păstreză distanța și sunt echipați cu mănusi și măști.
Deși traversează o perioadă dificilă, micii producători speră ca totul să revină la normal, iar produsele țăranului român vor fi apreciate la adevărata lor valoare.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ