MII DE BUZOIENI AU ASISTAT LA PARADĂ! Armata de la Buzău și-a serbat centenarul

0
417

Moment festiv astăzi la care au ținut să participe câteva mii de buzoieni înșiruiți pe Bd. Nicolae Bălcescu de la Prefectură și până la poarta Crângului Divizia 2 Infanterie Getica, unitate cu sediul la Buzău, și-a serbat centenarul. La eveniment n-a mai ajuns președintele Iohannis așa cum s-a anunțat inițial, ci doar Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale. Cu această ocazie s-a amintit și numele eroilor buzoieni căzuți recent la datorie în Afganistan.
Publicul a asistat apoi la drill team, un exercițiul de îndemînare a militarilor.
A urmat apoi cel mai așteptat moment, parada militară. Prin fața miilor de participanți, au trecut pe rînd cavalerii florilor de colt, trupele Vînătorilor de munte, militarii din cadrul Unității de Operațiuni Speciale, cercetași, lunetiști, dar și trupe de suport.
A urmat prezentarea tehnicii militare. Blocurile de pe bulevard au trepidat la trecerea tancurilor de tonaj greu folosite în operațiunile din Irak și Afganistan. Buzoienii au putut admira și vehiculele de atac blindate, dotate cu rachete, în timp ce elicoptere și avioane au survolat zona.
Mircea Motoc, ministrul Apărării Naționale, a ținut să precizeze la final importanța pe care o are Divizia 2 Infanterie Getica pentru armată și România, în general.
Festivitățile se vor încheia la ora 22.00 cu un foc de artificii, după ce detașamentele militare vor fi trecut cu torțe pe principalele artere ale orașului.
Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ