MII DE BUZOIENI, ÎN ŞOMAJ TEHNIC

0
489

Peste 4 000 de angajaţi din judeţul Buzău au primit, luna aceasta plata pentru şomajul tehnic, după ce firmele pentru care lucrează şi-au suspendat activitatea. Numărul societăţilor care îşi trimit muncitorii în şomaj tehnic continuă să crească şi se aşteaptă o dublare a sumelor plătite pentru cei aflaţi în acestă situaţie.
Peste 800 de societăţi comerciale din judeţul Buzău şi-au suspendat activitatea,de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă. Luna aceasta Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă a achitat peste 3 milioane de lei angajaţilor care au intrat în şomaj tehnic.
Sumele plătite sunt cele aferente lunii martie, pentru care se fac plăţi în aprilie. Perspectivele nu sunt deloc bune pentru perioada care urmează. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de muncă estimează că sumele ce vor fi plătite, în mai, pentru luna în curs vor fi duble, pentru că şi numărul angajaţilor intraţi în şomaj tehnic se va dubla şi va rece de 8 000.
Cele mai afectate domenii de activitate, unde firmele şi-au suspendat activitatea sunt, industria hotelieră şi restaurantele, precum şi confecţiile, dar şi micii producători şi întreprinzători. La nivel naţional, în perioada 16 martie-31 martie peste 600.000 de angajaţi români au fost sprijiniţi prin acordarea şomajului tehnic, iar 50.000 de profesionişti care lucrează sub diverse forme au primit de asemenea acest sprijin. Ministerul Muncii susţine că pentru plăţile care vor fi făcute luna viitoare pentru luna aprilie va exista o îmbunătăţire în ceea ce priveşte plata şi răspunsul autorităţilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ