MII DE BUZOIENI, LA MARȘUL PENTRU VIAȚĂ! Au spus NU avortului

0
58

Peste 2.000 de buzoieni s-au strâns, sâmbătă, în fața Parcului Crâng pentru a lua parte la „Marşul pentru Viaţă“, un eveniment desfăşurat în toată ţara. Participanţii au mers într-un marş, pe traseul Parcul Crâng, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Catedrala Copiilor ”Sfântul Sava” şi Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului”. Au participat elevi, tineri, dar şi preoţi din toate parohiile din oraş şi din comunele învecinate.
Evenimentul a mai fost organizat la Râmnicu Sărat şi Nehoiu. La Râmnic, evenimentul a început la ora 14.00 şi s-a derulat pe traseul: Magazinul Victoria, Principală, Spitalul Municipal şi Primăria Municipiului Râmnicu Sărat. Aproape 1.000 de persoanse au participat la eveniment. Alţi peste 700 de buzoieni au răspuns pozitiv la marşul organizat, tot de la ora 14.00, la Nehoiu. Aici, manifestarea s-a desfăşurat pe itinerariul: Catedrala ”Sfântul Gheorghe”, 1 Decembrie 1918, Spitalul Orăşenesc, Str. Al. I. Cuza, DN 10 şi Catedrala ”Sfântul Gheorghe”.
„Marşul pentru viaţă” a avut loc în peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova. El reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului. În România, în perioada 1958 – 2014, au fost efectuate circa 23 de milioane de avorturi, ţara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existentă.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ