MII DE BUZOIENI, PREZENȚI LA DEFILARE

0
157

Mii de buzoieni au asistat, astăzi, la ceremoniile organizate de Ziua Naţională a României. Festivităţile au debutat în jurul orei 10, pe Calea Eroilor şi au inclus un serviciu religios, discursuri ale reprezentanţilor autorităţilor şi Armatei, depuneri de coroane. La final au defilat militari din Garnizoana Buzău şi angajaţi ai Ministerului de Interne.
Calea Eroilor s-a umplut, încă de dimineaţă, de buzoieni de toate vârstele, care au vrut să participe la ceremoniile organizate de Ziua Naţională a României. În tribuna instalată în faţa Cimitirului eroilor s-au aflat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, parlamentari de Buzău, comandanţi militari, membri ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi veterani de război. La împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, startul manifestărilor a fost unul diferit față de anii anteriori. Timp de 3 minute, au băutut clopotele pentru eroii naționali, apoi programul a cuprins intonarea imnului, serviciul religios și depunerea de coroane. De departe, cel mai așteptat moment a fost parada militară, la care au luat parte peste 600 de militari și zeci de mijloace tehnice din dotarea Garnizoanei Buzău.
Festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României s-au mutat apoi în Parcul Crâng, unde autorităţile au organizat tradiţionala masă cu fasole şi ciolan şi un spectacol muzical.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ