MII DE BUZOIENI S-AU RUGAT LA MOAȘTE! Rămășițe ale Sf. Nectarie, depuse la Buzău

0
286

Mii de buzoieni s-au așezat încă de aseară la rînd pentru a se ruga la racla cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de boli. Astăzi, credincioșii buzoieni au sosit la catedrală arhiepiscopală încă de la primele ore ale zilei pentru a lua parte la Slujba Acatistului Sf.Nectarie. Moaștele au fost aduse la Buzău de o delegație sosită din Grecia.
Buzoienii care nu au reușit să ajungă astăzi la arhiepiscopie o vor putea face în oricare din zilele următoare. Cutia cu moaștele provenite de la o mână a Sfântului Nectarie va rămâne pentru totdeauna la Buzău.
După trecerea la cele veșnice, în 1920, printr-o întîmplare minunată, trupul său este descoperit neputrezit și izvorând mir. Despre minunile săvîrsite la moaștele Sf. Nectarie – mai ales vindecări de cancer și alte boli grave – s-a scris și s-a vorbit îndelung. Părticele din moaștele Sf. Nectarie s-au depus și la Mănăstirea Radu-Vodă din București, iar numeroși suferinzi și rude ale acestora pot depune mărturie că au avut parte de vindecări minune.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ